Εκδρομές

Στο σχολείο μας δίνεται μεγάλη σημασία στις ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές, οι οποίες οργανώνονται με προσοχή από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών. Οι εκδρομές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους σχεδιάζονται πάντοτε με γνώμονα τη σφαιρική μόρφωση των μαθητών/τριών, την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων και την ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά-κοινωνικά θέματα. Έτσι, οι μαθητές μας επισκέπτονται μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία της Αττικής, ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, επιστημονικά ινστιτούτα και προσωρινές εκθέσεις, με σκοπό να γνωρίσουν βιωματικά τις Επιστήμες και τις Τέχνες. Επιπλέον, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, οργανώνονται και περίπατοι, στους οποίους οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ή να αθληθούν μαζί με τους φίλους και υπό την επίβλεψη των καθηγητών/τριών τους σε άρτια εξοπλισμένα αθλητικά κέντρα.

Πέραν των ημερήσιων περιπάτων, η Πολύτροπη διοργανώνει πολυήμερες εκδρομές στο εξωτερικό την περίοδο των διακοπών του Πάσχα σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, εκτός της Γ’ Λυκείου. Κάθε τάξη επισκέπτεται διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης με σκοπό:

  • την επαφή των μαθητών με την Ευρώπη της οποίας είναι πολίτες και την εξοικείωσή τους με τον τρόπο ζωής σε μια ξένη χώρα.
  • τη γνωριμία και την επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών της ηπείρου.
  • τη διεύρυνση των παραστάσεων και των γνωστικών τους πεδίων.
  • την επαφή με σχολεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα κάθε χώρας.
  • την επίσκεψη σε ιστορικά και πολύ σημαντικά μουσεία των ευρωπαϊκών χωρών.
  • την εξάσκηση των Ξένων Γλωσσών που διδάσκονται καθημερινά στο σχολείο τους, πλέον σε πρακτικό επίπεδο.
  • την ασφαλή και ξέγνοιαστη ξεκούραση των παιδιών με τους φίλους τους και τους καθηγητές τους, καθώς και τη θεμελίωση ακόμη ισχυρότερων φιλικών δεσμών με τους συμμαθητές τους.

Οι πολυήμερες εκδρομές στο εξωτερικό σχεδιάζονται με μεγάλη προσοχή από τα ταξιδιωτικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται το σχολείο και δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια των παιδιών. Για το λόγο αυτό, μια πολυπληθής ομάδα εκπαιδευτικών της Πολύτροπης συνοδεύει τους μαθητές σε κάθε εκδρομή εξωτερικού, φροντίζοντας να τηρηθούν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση και ολοκλήρωση των εκδρομών.